ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΑΛ

Η Αγορά Σήμερα

Το καταναλωτικό κοινό προϊόντων ΧΑΛΑΛ αυξάνεται καθημερινά.

 

Λίγα λόγια για το Halal και την πιστοποίησή του

Το Halal είναι μία διεθνή ορολογία. Αποτελεί το αντίστοιχο του Kosher στο Ισλάμ και σημαίνει αυτό που επιτρέπεται ή είναι αποδεκτό στους Μουσουλμάνους.

Το Halal δεν αναφέρεται μόνο στην Ισλαμική θρησκεία. Σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων για αυτό άλλωστε τα πιστοποιημένα προϊόντα Halal είναι περιζήτητα και σε όσους καταναλωτές αναζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ιδιαίτερα σημαντικό στο εμπόριο των προϊόντων Halal αποτελεί το γεγονός ότι οι παρασκευαστές επικεντρώνονται όχι μόνο στις θρησκευτικές τεχνικές επεξεργασίας σύμφωνα με τις επιταγές του Ισλάμ, αλλά οφείλουν να εφαρμόσουν τεχνικές διαχείρισης ολοκληρωμένης ποιότητας που είναι συμβατές με την ασφάλεια των τροφίμων.

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας Halal δημιουργεί μία αξιοσημείωτη δυναμική σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο στις Μουσουλμανικές αλλά και στις μη Μουσουλμανικές χώρες. Παρουσιάζει σημαντική και αναπτυσσόμενη αγορά, στην οποία αυξάνεται η τήρηση των όρων του Halal. Τα οφέλη των τυποποιημένων διαδικασιών Halal ενθαρρύνουν τους επαγγελματίες να τις υιοθετήσουν λόγω των μελλοντικών τους πλεονεκτημάτων. Εκτός από την υγιεινή, το ποιοτικό και ασφαλές προϊόν είναι στοιχεία που προσελκύουν τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τις πρακτικές Halal. Το Halal αποτελεί σημείο αναφοράς για ένα ασφαλές και ποιοτικό προϊόν.

Η παραγωγή προϊόντων Ηalal αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού κατόχων πιστοποιητικών Ηalal. Συγχρόνως, απαιτεί μια σταθερή δέσμευση από τον οργανισμό πιστοποίησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών και της διαχείρισης του Ηalal.

Το μέγεθος της μουσουλμανικής αγοράς παγκοσμίως περιλαμβάνει πάνω από δύο δισεκατομμύρια καταναλωτές. Η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών Halal αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία και τώρα αγγίζει περίπου τα τέσσερα (4) τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να γίνει μια βιομηχανία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο εγγύς μέλλον λόγω της αύξησης της ζήτησης.

Οι παραγωγοί που διαθέτουν το λογότυπο Halal έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα μεγάλο κομμάτι δυνητικών πελατών από τις τοπικές και διεθνείς αγορές. Η ύπαρξη μιας τόσο μεγάλης, διασκορπισμένης γεωγραφικά και προσβάσιμης μουσουλμανικής αγοράς προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις επιχειρηματικές προοπτικές που διαμορφώνονται, το Halal αναδεικνύεται σε μια νέα δύναμη στην αγορά και πρωτότυπη μάρκα. Έχει καθιερωθεί στην διεθνή αγορά, επηρεάζοντας και μεταβάλλοντας την αντίληψη για το πώς πρέπει να κινηθεί η επιχείρηση στον τομέα της εμπορίας.

Οι φορείς της βιομηχανίας πρέπει να κατανοήσουν τις απαιτήσεις στην παραγωγή προϊόντων που προορίζονται για τις μουσουλμανικές αγορές. Επιπλέον, οι εισαγωγείς πρέπει να κατανοήσουν και να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις των χωρών με Μουσουλμανικό πληθυσμό, οι οποίες καλύπτουν τόσο τα θρησκευτικά όσο και τα θέματα ασφάλειας των εισαγόμενων τροφίμων. Για την εξαγωγή οποιουδήποτε προϊόντος σε Μουσουλμανικές χώρες ζητείται πιστοποιητικό Halal από αναγνωρισμένο οργανισμό πιστοποίησης.

Η διασφάλιση της πιστοποίησης Halal είναι το πρώτο βήμα στην καταγραφή της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών Halal. Η πιστοποίηση αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και συμβάλλει στη διείσδυση στη διεθνή αγορά.

Το λογότυπο του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE”  είναι ιδιαίτερα σεβαστό και αποδεκτό από τις μουσουλμανικές χώρες.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE” είναι ο πρώτος και ο μοναδικός θρησκευτικά αναγνωρισμένος οργανισμός πιστοποίησης Halal στην Ελλάδα.

Διαθέτει διεθνείς διαπιστεύσεις, όπως η διαπίστευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Halal “World Halal Council”.

Σύντομα αναμένεται να λάβει και την αναγνώριση-διαπίστευση από την ESMA.

Τα συστήματα πιστοποίησης του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE” διασφαλίζουν τη συμβατότητα των προϊόντων με τα πρότυπα του Halal και της Shariah. Όλα αυτά διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη των ενδιαφερομένων.

Επιπλέον, με την απόκτηση της πιστοποίησης Halal από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE” οι παρασκευαστές διασφαλίζουν ότι οι διαδικασίες παρασκευής, επεξεργασίας, και υγιεινής των προϊόντων τους δεν ανταποκρίνονται μόνο στα πρότυπα του Halal αλλά συμβαδίζουν και με τα πρότυπα HACCP.

Το πιστοποιητικό Halal που παρέχεται από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE”  διασφαλίζει ότι το προϊόν είναι Halal.  

Εμπεριέχει συνολική ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια.

Εγγυάται ότι η διαδικασία σφαγής και όλες οι συναφείς διαδικασίες είναι συμβατές με τους κανόνες του Ισλάμ.

Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό ευρείας βάσης το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στα τρόφιμα, τα προϊόντα κρέατος και πουλερικών, αλλά και σε άλλα καταναλωτικά αντικείμενα, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα καλλυντικά και τα είδη ζαχαροπλαστικής.

Λαμβάνοντας το πιστοποιητικό του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE”  οι παράγοντες της βιομηχανίας θα επωφεληθούν από όλα τα οφέλη που παρέχουν τα στάνταρ του Halal, όπως η ποιότητα των αποτελεσμάτων, η εμπιστοσύνη, το ενδιαφέρον των αγοραστών, η διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας καθώς επίσης και μία σειρά άλλων απαιτήσεων, όπως μείωση κινδύνων, διασφάλιση βιώσιμων αποτελεσμάτων, παραγωγή και διανομή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους κ.ά.    

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για το ταξίδι σας στην πιστοποίηση του Halal.

WHC (WORLD HALAL COUNCIL) GENERAL ASSEMBLY MEETING has been conducted

The 16th AGM of WHC was held at the Retaj Royal Hotel in Istanbul on 29-30 October 2018 and important decisions taken as the following:

Επισήμανση της προέλευσης συστατικών στα τρόφιμα ψηφίζει η ΕΕ

Έναν νέο κανονισμό που προβλέπει την αναγραφή της προέλευσης των πρωταρχικών υλικών από τα οποία παρασκευάζονται τα τρόφιμα, στην περίπτωση που αυτή είναι διαφορετική από την χώρα προέλευσης του τελικού προϊόντος, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κομισιόν την Δευτέρα 28 Μαΐου, ο οποίος επικυρώθηκε με το ψήφισμα των κρατών μελών και θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου 2020.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για λίστα συμπληρωμάτων διατροφής

Με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει για όλα τα προϊόντα της συγκεκριμένη εταιρείας. Κρίνει, ωστόσο, απαραίτητη για τη δημόσια υγεία την υπενθύμιση , λόγω της έντονης προώθησής του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής, μέσω διαδικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ | ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ | ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΑΛ | ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ | ΟΡΑΜΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ |
ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 41-Β,
Ξάνθη, 67131, Ελλάδα

Τηλέφωνο:
(0030) 697 811 1133
(0030) 254 140 2187

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: halalgr@hotmail.com
Copyright © 2018 Οι υπηρεσίες σχεδιασμού και φιλοξενίας αυτού του ιστότοπου παρέχονται από το