ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Τι ακριβώς σημαίνει η «θρησκευτική πιστοποίηση» Halal (Χαλάλ) όχι μόνο για τους Μουσουλμάνους, αλλά και για απλούς καταναλωτές που δεν έχουν σχέση με Μουσουλμάνους αλλά αγοράζουν προϊόντα με τις «θρησκευτικές» αυτές πιστοποιήσεις, επειδή θεωρούν ότι είναι πιο υγιεινά και πιο αγνά. Τα προϊόντα που φέρουν τις πιστοποιήσεις Halal μπορούν να παραχθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, με τον έλεγχο και την εποπτεία των αντίστοιχων οργανισμών πιστοποιήσεων.

 

Η πιστοποίηση Halal χαρακτηρίζει την συμμόρφωση προϊόντων τροφίμων στους κανόνες της Ισλαμικής Θρησκείας και απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως τα καθιερωμένα συστήματα υγιεινής, η ιχνηλασιμότητα του προϊόντος από το χωράφι στο τραπέζι, η αξιολόγηση της επικινδυνότητας, η σήμανση και η συνεχής παρακολούθηση του.

 

Η λέξη Halal (Χαλάλ) είναι αραβική και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε είναι αντικείμενο, είτε είναι προϊόν ή πράξη.

 

Εμείς εκδίδουμε πιστοποιητικά και σας διασφαλίζουμε αν το προϊόν ή η υπηρεσίας σας εκπληρούν της προδιαγραφές της ισλαμικής θρησκείας.

 

Συγκεκριμένα:

*Έλεγχος προδιαραφών

*Έλεγχος Προϊότων

*Έλεγχος Παραγωγής

*Έκδοση Πιστοποιητικού

WHC (WORLD HALAL COUNCIL) GENERAL ASSEMBLY MEETING has been conducted

The 16th AGM of WHC was held at the Retaj Royal Hotel in Istanbul on 29-30 October 2018 and important decisions taken as the following:

Επισήμανση της προέλευσης συστατικών στα τρόφιμα ψηφίζει η ΕΕ

Έναν νέο κανονισμό που προβλέπει την αναγραφή της προέλευσης των πρωταρχικών υλικών από τα οποία παρασκευάζονται τα τρόφιμα, στην περίπτωση που αυτή είναι διαφορετική από την χώρα προέλευσης του τελικού προϊόντος, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κομισιόν την Δευτέρα 28 Μαΐου, ο οποίος επικυρώθηκε με το ψήφισμα των κρατών μελών και θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου 2020.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για λίστα συμπληρωμάτων διατροφής

Με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει για όλα τα προϊόντα της συγκεκριμένη εταιρείας. Κρίνει, ωστόσο, απαραίτητη για τη δημόσια υγεία την υπενθύμιση , λόγω της έντονης προώθησής του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής, μέσω διαδικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ | ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ | ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΑΛ | ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ | ΟΡΑΜΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ |
ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 41-Β,
Ξάνθη, 67131, Ελλάδα

Τηλέφωνο:
(0030) 697 811 1133
(0030) 254 140 2187

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: halalgr@hotmail.com
Copyright © 2018 Οι υπηρεσίες σχεδιασμού και φιλοξενίας αυτού του ιστότοπου παρέχονται από το